NoWaste nappikorvikset | lasimainen pinnote

20,00

Osa väreistä on toistaiseksi loppuunmyyty.

Pienet nappikorvikset suomalaista koivuvaneria, halkaisija n. 1 cm.
Puun päällä väri ja lasimainen pinnoite, joka saa värin hehkumaan – kuvissa ei valitettavasti saa näkymään upeaa ’helmenhohtoa’, jonka koivun silkkimäinen pinta ja kirkas pinnoite yhdessä saavat aikaan ♥
Tapit ruostumatonta terästä – erittäin laadukas, nikkelitön materiaali.

Korvakarkkia parhaimmillaan!

Pienet ja kevyet; loistovalinta jokapäiväiseen käyttöön.
12 ihanaa väriä – valitse vaikka joka outfittiin sopivat!
Värit kuvittain:
1.
vasemmalta: fuksia (’tumma viininpunainen’) | oranssi | punainen (hieman oranssiin taittava, ei joulunpunainen!) | pinkki
2. kuva
vasemmalta: musta | vaalea lila (taittaa vahvasti vaaleanpunaiseen, mutta kuitenkin lila)
3. kuva
vasemmalta: tumma lila | tummansininen | turkoosi (kirkas sinisen turkoosi, ei taita vihreään tai petrooliin)
4. kuva
vasemmalta: oliivinvihreä | keltainen (hyvin lämmin keltainen) | vedenvihreä

Harmi kyllä erilaisten näyttöjen ominaisuuksista ja värisäädöistä johtuen värit ei ruudulla toistu täysin samoina, kuin luonnonvalossa.
(Värit näyttää erilaisilta esim. puhelimesta ja isolta näytöltä katsottuna – etenkin, jos puhelimessa on päällä sinisen valon suodatus.)
Värit on kuitenkin melko puhtaita perusvärejä; murrettuja värejä on pyritty yllä sanallisesti kuvailemaan 🙂

Kaksi mallivaihtoehtoa:
Half – nimensä mukaisesti korvis on puoliksi maalattu; toisella puolella väri ja toiselle puolikkaalle jätetty koivun oma vaalea sävy ja kaunis pinta (joillain näytöillä saattaa näyttää valkoiselta; ei ole valkoinen vaan vaalea koivunvärinen).
Solid – kokonaan maalattu; puun omaa pintaa ei etupuolella näy

Pinnote on kirkas ja kupera – korkea kiilto saa aikaan heijastumia ja kuvissa näkyvät valkoiset alueet ja pisteet on valoheijastumia.
Korviksissa ei ole valkoista, ei valkoisia pisteitä eikä värissä vaaleita alueita – värisävy on täysin tasainen koko korviksessa.

Kaikki työvaiheet suunnittelusta valmiiseen koruun on tehty Suomessa.

———-

Small stud earrings of Finnish birch with surgical steel studs (nickel free).

12 beautiful colors and 2 variations:
Half = half of the wooden piece is painted and half is left natural with wood’s own light color and surface (on some screens the other half looks white, but it’s not)
Solid = color covers all of the wooden piece

#tyypit  #sustainabledesign

Valitse sun väri:

Kuvaus

Jokainen korvis tehdään yksitellen, käsin pinnoittamalla ja tapittamalla.
Tapit kiinnitetään vahvimmalla markkinoilta löytyvällä epoksilla, joka pysyy – jopa niin hyvin, että tappi ennemmin vääntyy tai irtoaa juotoskohdastaan, kuin irtoaa puuosasta.
Älä kuitenkaan väännä tappia kokeillaksesi (Tyypit on tehnyt sen sun puolesta) 🙂 – tapin juotoskohta on hyvin pieni ja se on siksi myös koko korviksen herkin kohta.
Jos siis tappi joutuu kovaan paineeseen (esim. laukun pohjalla tai taskussa), ensimmäisenä periksi antaa todennäköisesti juotoskohta ja tappi irtoaa metallitaustasta.
Jos korvis joutuu usein paineen alle, metalli ja/tai juotoskohta on jännityksessä ja saattaa lopulta väsyä – ja se viimeinen niitti eli kolaus, joka lopulta irrottaa korviksen tapin voi olla hyvin pienikin.
Säilytä korviksia huolellisesti ja kohtele niitä nätisti, niin ne kestää sulla ikuisuuden!

Nämä korvikset voi myös korjata!

Jos käy niin, että korvikset jää vahingossa jyrän alle (no, vahinkoja sattuu), peli ei ole täysin menetetty.
Jos tappi irtoaa juotoskohdastaan, sitä ei voi juottaa uudelleen kiinni (koska puu palaa), mutta koko tapin sen sijaan voi vaihtaa!
Tuo tai lähetä NoWastet Tyypeille ja ne korjataan sulle – koko tappiosa irrotetaan, pinta hiotaan ja siihen laitetaan kokonaan uusi tappi.
Korviksen toimitus Tyypeille jää sun harteille, mutta itse korjaus on tottakai halvempaa, kuin kokonaan uudet korvikset – tämä siks, ettei ihan käyttökelposta materiaalia päätyis suotta roskiin!
Mitä voidaan vielä korjata, se korjataan ♥

Mistä nimi NoWaste?

NoWaste-korvikset oli Tyyppien ensimmäisiä vanerikoruja ja tuli mallistoon vuonna 2016.
Nimi juontaa juurensa siitä, että alunperin NoWastet valmistettiin kokonaan vanerinleikkuun ylijäämäpaloista (erikokoisista roskispaloista) ja maalattiin käsin.
Ylijäämäpalojen käytössä haasteena oli kuitenkin niiden saatavuus ja toisaalta välillä heikompi laatu.
Kokonaan käsinmaalaaminen oli myös työlästä, aikaavievää ja taloudellisesti kannattamatonta – koskaa maalaamisen lisäks korvikset myös, edelleenkin, hiotaan, pinnotetaan ja tapitetaan käsin.

Jotta NoWastet voidaan pitää tasalaatuisina, ei enää käytetä roskispaloja vaan ne tehdään suomalaisesta priimavanerista ja leikataan muotoonsa.
Osa värisävyistä (esim. neon-sesonkivärit) maalataan edelleen käsin.

Nimi lienee vieläkin validi, vaikka roskispalat vaihtuikin priimaan – kaikkien Tyypit-korvisten leikkuusta jää eeeeerittäin vähän leikkuujätettä; ja pyrkimys on jatkuvasti nollaan ♥

Vielä pari huomiota:
Vanerin värin syvyydessä ja pinnan kuvioinnissa (puun syissä) on pieniä eroja paloittain.
Vaneri on puuta (=yhteenpuristettuja ohuita puukerroksia) eikä puulle ominaisesti kestä vedessä lilluttelua. Normaalissa käytössä vaneri kestää tottakai lähes ikuisuuden – mutta suihkua, uimista, kylpemistä tai saunomista se ei pidemmän päälle kestä.
Lue lisää Korujen hoito -sivulta.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail